mammamuwlin.blogg.se

En blogg som kommer att handla om mitt liv som småbarnsförälder, fru och allt vad det kan innebära. Tanken är att det kommer att bli en del inlägg om mat och bakning och annat som jag kommer att tänka på med. Ni kommer att märka att aktiviteten går upp och ner ganska mycket här då jag kan ha långa perioder där jag knappt ser åt datorn, men jag gör så gott jag kan.

Fattiga riddare

Publicerad 2014-08-10 12:06:06 i Muwlin lagar mat,

Efter att jag och min kära dotter ätit lite frukost så kom pappan på att han var lite sugen på fattiga riddare, så nu kommer det att bli just det till lättare lunch. Det passar ändå ganska bra en söndag som denna, tycker jag. Makens sista dag på semestern (äntligen, säger han!) och då blir det lite sådär extra mys automatiskt.
För mig börjar första veckan som sjukskriven istället och det är ju inte riktigt lika roligt. Men de sa att jag iallafall kommer att ha tid till att baka kakor till min födelsedag, så det är väl det jag får roa mig med framöver.
 
Åter till de fattiga riddarna. Jag hittade ett lätt o smidigt recept som jag provar nu (jag har alltid gjort pannkakssmet och doppat bröden i), men nu provar jag detta:
6 brödskivor
2 äggner, rör sedan i mjölken lite i taget.
Jag hade även i en nypa salt och en aning vaniljsocker.
Doppa bröden och låt dem dra åt sig av s
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
Vispa ihop ägg och mjöl så klumparna försvinmeten ordentligt. Stek i smör. Jag hade även på lite kanel när jag stekte dem och så har jag på min kanel och sockerblandning när de är färdigstekta.
Mums!
 
Barnsligt enkelt med andra ord och minst lika gott!

Om

Min profilbild

Muwlin

Jag är en tjej på 25 år, gift med världens underbaraste man och mamma till världens finaste lilla dotter. Jag har nyligen återfått min passion för mat och framförallt bakning så det kan bli mycket gott gjort här hemma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela