mammamuwlin.blogg.se

En blogg som kommer att handla om mitt liv som småbarnsförälder, fru och allt vad det kan innebära. Tanken är att det kommer att bli en del inlägg om mat och bakning och annat som jag kommer att tänka på med. Ni kommer att märka att aktiviteten går upp och ner ganska mycket här då jag kan ha långa perioder där jag knappt ser åt datorn, men jag gör så gott jag kan.

Fattiga riddare

Publicerad 2014-08-10 12:06:06 i Muwlin lagar mat,

Efter att jag och min kära dotter ätit lite frukost så kom pappan på att han var lite sugen på fattiga riddare, så nu kommer det att bli just det till lättare lunch. Det passar ändå ganska bra en söndag som denna, tycker jag. Makens sista dag på semestern (äntligen, säger han!) och då blir det lite sådär extra mys automatiskt.
För mig börjar första veckan som sjukskriven istället och det är ju inte riktigt lika roligt. Men de sa att jag iallafall kommer att ha tid till att baka kakor till min födelsedag, så det är väl det jag får roa mig med framöver.
 
Åter till de fattiga riddarna. Jag hittade ett lätt o smidigt recept som jag provar nu (jag har alltid gjort pannkakssmet och doppat bröden i), men nu provar jag detta:
6 brödskivor
2 äggner, rör sedan i mjölken lite i taget.
Jag hade även i en nypa salt och en aning vaniljsocker.
Doppa bröden och låt dem dra åt sig av s
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
Vispa ihop ägg och mjöl så klumparna försvinmeten ordentligt. Stek i smör. Jag hade även på lite kanel när jag stekte dem och så har jag på min kanel och sockerblandning när de är färdigstekta.
Mums!
 
Barnsligt enkelt med andra ord och minst lika gott!

Besök hos barnmorskan

Publicerad 2014-08-01 00:44:18 i Familjen,

Idag var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Jag har nog världens bästa barnmorska! Synd bara att man inte får ha samma BM under förlossningen också - hon vet ju precis hur vi vill ha det och det är inget krångel! Istället ska man riskera att få en BM som inte alls delar ens egen syn på "den bästa förlossningen" eller andra åsikter. Eller egentligen behöver de ju inte dela sånt där med en, men de ska respektera ens önskemål och att det är JAG som bestämmer över min kropp och vilka åtgärder som ska vidtas med den och bebisen. Det verkar ju faktiskt kunna finnas en hel del "sämre" barnmorskor som tycker att deras ord är lag, även om så icke är fallet. 
Men nu var det inte det jag skulle skriva om.
 
Vi var på BM-besök och lyssnade på Bebis hjärtljud och det lät jättebra! Magen växer som den ska och allt är bara bra, vilket givetvis är jätteskönt att höra! Vi fick återigen höra att vi inte ska vänta för länge hemma när allt väl drar igång eftersom själva "föda barn"-delen gick jättesnabbt sist, utan vi ska in i tid (så att vi hinner) och hellre gå där och promenera om vi inte får läggas in när vi anländer till förlossningen. BM misstänker att det kommer bli en supersnabb förlossning den här gången, så det är väl bara att ställa in sig på att Bebis kommer ut med racerfart ;)
Hon tycker även att det är dags för ett besök hos en sjukgymnast, så det är nog bara att ringa och boka en tid imorgon.. Tydligen så är inte mina "små besvär" så "bara" som jag tänkt att de är. De går ju liksom över ganska snabbt efter att de kommit, men så är ju inte jag den som klagar i första hand heller. Jag känner nog alltid att det går bra, det är inga problem och det är klart att jag kan fast man kanske egentligen ska ta det lite lugnt och andas. Det var helt enkelt ganska skönt att prata med henne om det och få hennes åsikt, hon kan ju det där lite bättre än en annan liksom.

Nu befinner vi oss i v 29 och jag undrar var tiden tar vägen? Veckorna bara rinner iväg och snart sitter vi här med vår andra bebis i famnen och med en underbart stolt Storasyster. Nu är det bara 11 veckor kvar till BF, det känns helt otroligt snart! Sist var det en hel evighet, men nu känns det som att vi är där imorgon. Tänka sig hur olika det kan vara!

Om

Min profilbild

Muwlin

Jag är en tjej på 25 år, gift med världens underbaraste man och mamma till världens finaste lilla dotter. Jag har nyligen återfått min passion för mat och framförallt bakning så det kan bli mycket gott gjort här hemma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela